Apa maksud Open Relationship di Facebook? 8

nmhafiz | 8:32 AM |


Menurut pemerhatian aku, ramai antara kita yang meletakkan Open Relationship sebagai status tapi berapa ramai yang tahu maksud sebenar status itu?

Dipetik daripada wikipedia sila klik Open Relationship

An open relationship is a relationship in which the people involved agree that they want to be together, but in which romantic or sexual relationships with additional people are accepted, permitted or tolerated.

Yang bermaksud

Open Relationship ialah sebuah hubungan di mana mereka yang terlibat setuju yang mereka mahu bersama, tapi di mana hubungan romantis dan seksual dengan kehadiran orang lain diterima, dibenarkan dan ditoleransi.

Maka dalam erti kata lain, orang yang meletakkan Open Relationship sebagai status mereka tidak kisah melakukan hubungan seksual dengan sesiapa pun, maka amat menyedihkan apabila umat Islam sendiri menggunakan status ini.

Sila sebarkan agar orang bukan Islam yang faham maksud sebalik Open Relationship tidak memandang remeh pada umat Islam.

Harap Maklum.


Dipetik dari: MiLo SuaM

8 Responses So Far:

Tok Batin said...

agree. ade yang bangga letak gambar peluk2 cium kat facebook. stupid

Cik Nina said...

owhhh itu maksudnya..tq 4 ur information! ;)

encikSEDAP.com said...

tak yah nak amik pusing sangat kot. kadang2 diorang ni memain je lebih.

nmhafiz said...

@encikSEDAP.com
jika difikirkan balik mungkin x payah amik siyes kerana memang kebnyakan didlm kalangan kita hnyalah sekadar main2...tp perlu diingat,dlm bermain jgnlah smpai mmperbodohkan diri plk..

liyana said...

salam singgah.. thanks for the info.. :)

shahrul said...

HAHA!sebaik dah tak buat status cam ni kan FB tu hehe

ai ann said...

minta 'nk' kopi ni buleh? ana nk 'pes' kt somewhere.. hehe

nmhafiz said...

@ai ann
silakan..=)