H A M B A R 1

nmhafiz | 2:11 AM |

Hmmm...I can't seem to get the momentum to keep my fingers running on this keyboard. I'm suddenly out of ideas. Oh, what the bloody hell is happening to me? Yes, betul memang esok aku akan hadapi suatu yang belum pernah aku lalui tapi biasanya aku akan tenang tapi kali ni lain macam sikit. Setiap pagi bangun-bangun je dah rase something wrong. Setiap hari lewat ke kelas padahal otak ni tahu banyak perlu difikirkan dan diselesaikan semester ni. Ok, I'm really messed up here.



Dalam 2-3 minggu ni aku asyik berlari-lari ke sana ke mari, pegi sana pegi sini, luangkan masa di sana sini. Kejap pegi berkursus dengan sukarelanya, kejap pegi berfutsal, kejap lepak sana sini, kejap ke rumah kawan-kawan. Cuba nak hilangkan rasa resah dalam hati sendiri. Bila cerita kat orang nanti banyak pulak pendapat yang bukan-bukan, so I better keep it inside. Dalam diam aku cuba tenteramkan diri sendiri dengan apa yang sudah terjadi dan apa yang bakal terjadi. Sakit menanggung tu dah tentu, tapi kalau difikirkan pun langsung tak memberi manfaat sebab yang difikirkan cuma sakit bukan penyelesaian. Aku rasa aku tak hairan kalau satu hari nanti aku mati sebab stress, because that's what I'm currently going through!


Semenjak 2 -3 hari ni pula aku merasa hambar dengan keadaan sekeliling. Menyendiri, kalau keluar pun hanya berdua. Semakin hari semakin malas mahu lepak dengan bilangan yang ramai. Suasana yang sepatutnya rasa gembira tak dirasai pada aku. So, aku pun lakukan rutin kebiasaan aku, lepak kat sarang aku kat atas katil, online, tengok tv, tengok ESPNEWS, makan, solat, tidur, jalan pegi dapur, and round and round and round and round again. This might be silly to some people but it suddenly, eventually increase my stress level little by little. Bila tengok kat luar, aku akan nampak pokok-pokok, kucing-kucing, kereta-kereta, dan lain-lain. Dan semua tu sedikit sebanyak membuatkan aku rasa macam stranded in a place where there's no one else except me. I can live on my own, that's not really a problem pun, tapi bila aku terduduk sorang-sorang, otak aku mula berfikir macam-macam. Apa nak jadi esok? Apa akan jadi esok? Can I survive? Can I be saved? Kenapa aku rasa macam semua orang tinggalkan aku kat sini? Kenapa aku mesti jadi macam ni? Serious, stress beb! I'm not kidding, bro. Terasa nak menjerit pun ada.

I do wish that I can turn back time. Re-do all those things that I've done wrong. Buat balik semua benda and put it back together in a better order. Yes, betul, aku rasa menyesal. Suatu kenyataan yang jarang keluar dari diri aku, penyesalan. Tapi disebabkan aku tak boleh putarkan masa untuk ulang kembali semua yang dah terkubur, rasanya jalan terbaik ialah fokus kepada perkara yang belum terjadi. Well, that's what we do in our life, planned for the future, ready for the outcome. Hopefully I manage to go through all this things and make a major change in my own life.



"Kalau bukan semalam, mungkin hari ini. Jika bukan hari ini, esok masih ada."

1 Responses So Far:

Midy loves Ydim said...

bkpo ni pih???
po besar jah msalah mu....