Perihal Perempuan [Mungkin post sementara] 67

nmhafiz | 1:38 AM |

Perempuan zaman sekarang? Heh. Kau tak payah nak sembang dengan aku. Dah berjuta macam ragam aku tengok, konklusinya hampir sama. Ya, adalah tu yang akan cakap tak semua orang sama. Kepada si bodoh tersebut, sila rujuk kembali ayat aku atas tu, agak jelas perkataan HAMPIR tu aku tulis jadi rasanya jelas makna ayat tu. Tak perlu nak bela kaum sendiri kalau sebab yang buat masalah tu mereka-mereka jugak. Jangan cepat nak mengalah, benda pun mudah.

Perempuan sekarang memang mudah. Kaum lelaki, sila take note. Kalau nak mengorat perempuan zaman sekarang ni memang mudah, buat baik sikit je kompem dapat. Buat baik lebih sikit boleh keluar makan, buat baik lagi lebih boleh makan terus. Hello, this is the bloody fact! Mereka semua penipu, bermodalkan ayat manis, take care, labur duit sikit, kompem boleh jalan. Apa? Aku rendahkan martabat wanita? Come on, jangan kata benda ni tipu sebab aku tau benda ni betul. Well, I wrote through my own experience ok, jangan tanya berapa ramai.

Bukan aku tak hormat perempuan, aku hormat diorang. Bukan aku tak sayang, aku tetap sayang. Tapi jangan lupa yang aku pernah tak percayakan perempuan satu masa dulu, aku anggap perempuan zaman sekarang ni penipu, gila harta, gold digger, semua nak apa boleh tadah je, pakai kangkang je dah boleh dapat semua benda. Bukan nasi kangkang la, tu yang celah kangkang tu. Sorry, aku pernah lalu tahap tu, sampaikan aku langsung tak bercakap dengan perempuan. Tapi sebabkan perempuan jugak aku padamkan balik prinsip aku tu. Kenapa? Aku pun tak tahu.

Minta maaf. Aku hormat perempuan, aku jaga maruah orang, aku pegang kata orang, tapi minta maaf, disebabkan sesetengah orang punya attitude aku terpaksa simpulkan hampir semuanya sama macam ni. Aku tak tahu apa silap, kalau dah banyak benda diberikan, bukan sekadar material, tapi masih nak buat perangai, cukup aku labelkan perempuan sekarang ni terlalu murah. Bila aku cuba nak betulkan balik prinsip aku yang dulu, masih lagi aku dipaksa untuk akui yang semuanya itu khayalan semata-mata. Betul, salahkan aku untuk semuanya sebab aku tahu bukan semua tu datang dari mereka, aku pun ada juga silap. Tapi cukuplah, bagi aku kalian masih lagi berlabel murah selagi kalian sendiri tak buktikan kat aku yang semua itu bohong belaka.

Maaflah sekali lagi. Aku tau ramai yang tak setuju tapi tanyalah orang kiri kanan depan belakang, jangan cuba nafikan benda yang terjadi sekarang ni. Aku boleh tunjukkan sendiri siapa yang mampu buat semua tu kalau sendiri pun tak percaya. Aku bukan nak hina kaum perempuan tapi sikap perempuan tu sendiri yang letakkan diri diorang dalam keadaan tu. Sumpah aku tak boleh percaya dah perempuan sekarang ni. Terlalu murah untuk aku sanjung, terlalu murah untuk aku hormati, terlalu murah untuk aku bela dan jaga. Maaf.


"Kalau ada yang boleh ubah tanggapan aku ni baru aku akan buang posting ini. Maaf."

67 Responses So Far:

Syiela O-lala said...

Sebab Apih belum jumpa the right girl with right attitude which is not like what you told above.
Bila sampai waktunya nanti you'll know that there's still have perempuan yang bukan mcm apa Apih kata tu.

Grannies Brownies said...

okay , memang ada betul ape kamu cakap tu . tapi , if awak dapat seorang perempuan yang betul oneday nanti . awak akan tau yang there still have another girl that you have to appreaciate and hormat . sebab lelaki pun tak semua baik . if ada baca paper everyday atau paper online . ada ke penah baca "perempuan rakus , MERASA bapa sendiri" "perempuan syaitan membunuh boyfriend sebab tak puas hati" "makin ramai perogol perempuan" "kakak bunuh bapa sendiri selepas gagal mendapat wang" <-- ade tak penah dgar ? pkay , semua sama eh . 50/50 , nothing yang perfect kat dunia nih . so , fikirlah [:

nmhafiz said...

@Grannies Brownies sila rujuk kembali ayat atas tu, agak jelas perkataan HAMPIR tu.. btw, tqvm dgn komen membina awk. ia membuatkan sy trpikir sejenak. :)

Grannies Brownies said...

saya mntak maaf dulu okay , saya comment pung atas dasar pengalaman saya dgan kawan kawan . and saya ikuti perkmbangan semasa . walaupun saya baru 18tahun , bnyak dah saya lalui [: sorry atas comment saya sebelum ni ^^

Anonymous said...

discount viagra can u buy viagra us - generic viagra history

Anonymous said...

generic viagra generic viagra купить - purchase female viagra

Anonymous said...


[url=http://mcbc.edu/xanax/xanax_129.html] Xanax And Hallucinations [/url]
Reports of the benefits of Xanax worry the importance of using it strictly as needed and also tapering wrong its usability slowly degree than stopping the medication abruptly. Erection up a resistance to the pharmaceutical can upset dosage calculations and, usually over time, MOURNFUL patients hand down essential to snowball the amount enchanted in system to catch the benefits they did initially, although this is not the case pro all patients.

[url=http://mcbc.edu/xanax/xanax_321.html] Xanax Abuse Facts [/url]

[url=http://mcbc.edu/xanax/neurotransmitters_xanax_741.html] Xanax Neurotransmitters [/url]

Anonymous said...

buy soma soma bras chicago - soma drug fiction

Anonymous said...

buy soma soma muscle relaxer duration - soma intimates

Anonymous said...

buy soma soma san diego march 11 - soma 350 mg addictive

Anonymous said...

buy soma online discount soma bras - soma recreational drug use

Anonymous said...

buy soma cheap soma - soma online discount code

Anonymous said...

buy soma online soma san diego blink 182 - getting high soma drug

Anonymous said...

buy soma buy soma online from usa - buy soma online with prescription

Anonymous said...

buy cialis online can you buy cialis online no prescription - cialis 72

Anonymous said...

buy soma radiohead soma san diego - soma buy online no prescription

Anonymous said...

soma drug soma drug mg - does soma test drug test

Anonymous said...

Hi, zyban bupropion - bupropion online http://www.wellbutrinonlinesale.net/#bupropion-online , [url=http://www.wellbutrinonlinesale.net/#buy-bupropion ]buy bupropion [/url]

Anonymous said...

Hi, zyban smoking - zyban stop smoking http://www.wellbutrinonlinesale.net/#zyban-stop-smoking , [url=http://www.wellbutrinonlinesale.net/#zyban-medication ]zyban medication [/url]

Anonymous said...

Hi, cheap zyban - generic zyban http://www.wellbutrinonlinesale.net/#generic-zyban , [url=http://www.wellbutrinonlinesale.net/#zyban-online ]zyban online [/url]

Anonymous said...

buy cialis no prescription cialis online legal - buy generic cialis online us

Anonymous said...

Father Using Drugs cipro no prescription - order cipro online http://www.cheapcipromed.net/#order-cipro-online , [url=http://www.cheapcipromed.net/#cipro-without-rx ]cipro without rx [/url]

Anonymous said...

Montel Williams Medication Assistance Help ciprofloxacin without rx - cipro 500mg http://www.cheapcipromed.net/#cipro-500mg , [url=http://www.cheapcipromed.net/#buy-cipro-no-prescription ]buy cipro no prescription [/url]

Anonymous said...

Naked Ladie Extacy Pills generic finasteride no prescription - buy cheap propecia http://www.propeciahowtosave.net/#buy-cheap-propecia , [url=http://www.propeciahowtosave.net/#buy-finasteride-5mg ]buy finasteride 5mg [/url]

Anonymous said...

Wright'S Indian Vegetable Pills order ciprofloxacin online - order ciprofloxacin http://www.cheapcipromed.net/#order-ciprofloxacin , [url=http://www.cheapcipromed.net/#ciprofloxacin-online-pharmacy ]ciprofloxacin online pharmacy [/url]

Anonymous said...

1974 Medicine Nobelist And George propecia without prescription - buy finasteride online no prescription http://www.propeciahowtosave.net/#buy-finasteride-online-no-prescription , [url=http://www.propeciahowtosave.net/#propecia-pills ]propecia pills [/url]

Anonymous said...

[url=http://www.solarsanantonio.org/flagyl/]Flagyl[/url]
An antibacterial is an power that inhibits bacterial wart or kills bacteria. The term is repeatedly employed synonymously with the term antibiotic; today, no matter how, with increased knowledge of the causative

Anonymous said...

tramadol 50 mg tramadol 50 mg snorting - tramadol hcl generic name

Anonymous said...

buy cialis can you buy cialis over the counter in us - generic cialis canadian

Anonymous said...

tfv maxalt online pharmacy - discount maxalt http://www.maxaltonlinesale.net/#maxalt-price, [url=http://www.maxaltonlinesale.net/#maxalt-price]maxalt 10 mg [/url]

Anonymous said...

sob gabapentin without prescription - order neurontin online http://www.neurontinonlinesales.net/#order-neurontin-online , [url=http://www.neurontinonlinesales.net/#cheap-neurontin ]cheap neurontin [/url]

Anonymous said...

sob neurontin no prescription - neurontin without prescription http://www.neurontinonlinesales.net/#neurontin-without-prescription , [url=http://www.neurontinonlinesales.net/#buy-gabapentin-without-prescription ]buy gabapentin without prescription [/url]

Anonymous said...

order xanax online xanax drug group - has anyone ordered xanax online

Anonymous said...

Hello, ambien cr - cheap zolpidem http://www.monitorfolder.com/#cheap-zolpidem , [url=http://www.monitorfolder.com/#buy-ambien-without-prescription ]buy ambien without prescription [/url]

Anonymous said...

generic xanax xanax dosage strengths - xanax and alcohol and lexapro

Anonymous said...

[url=http://buymetronidazole] http://buymetronidazole.info [/url]

Anonymous said...

buy xanax online cheap xanax rebound anxiety - xanax pills pink

Anonymous said...

[url=http://buymetronidazole] http://buymetronidazole.info [/url]

Anonymous said...

xanax online no-prescription-xanax.com - what does a generic 2mg xanax look like

Anonymous said...

xanax online xanax mylan a1 - xanax and alcohol long term effects

Anonymous said...

where to buy tramadol online tramadol ultram high - tramadol 50 mg drug facts

Anonymous said...

buy cialis online cialis back pain - cialis back pain

Anonymous said...

cialis online cialis reviews 10mg - cialis online andorra

Anonymous said...

xanax online xanax dosage gg 257 - xanax side effects hiccups

Anonymous said...

buy xanax xanax withdrawal after 3 days - buy xanax cheap no prescription

Anonymous said...

cialis online generic cialis reviews - coupon for cialis daily

Anonymous said...

xanax online order brand name xanax online - taking 4 xanax bars

Anonymous said...

xanax online xanax side effects side effects - xanax for insomnia

Anonymous said...

generic xanax xanax overdose antidote - xanax 2 side effects

Anonymous said...

buy cialis with dapoxetine cialis black 800mg reviews - best way buy cialis online

Anonymous said...

20000 :) Generic Azithromycin - cheap azithromycin online http://www.zithromaxhowtobuy.net/#order-zithromax, [url=http://www.zithromaxhowtobuy.net/#generic-azithromycin]Azithromycin No Prescription[/url]

Anonymous said...

buy tramadol online reviews tramadol for dogs addictive - tramadol hcl 50 mg efectos secundarios

Anonymous said...

aaa!!! Topamax For Sale - topiramate no prescription http://www.cheaptopamaxorder.net/#buy-topiramate, [url=http://www.cheaptopamaxorder.net/#buy-topiramate]Cheap Topamax[/url]

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#44827 order tramadol with cod - online tramadol no prescription

Anonymous said...

buy klonopin online klonopin for getting high - klonopin wafers dosage forms

Anonymous said...

03 generic zyban - zyban online http://www.wellbutrinforsaleonline.net/, [url=http://www.wellbutrinforsaleonline.net/]order zyban [/url]

Anonymous said...

buy tramadol with cod buy tramadol online no prescription overnight - buy tramadol online mastercard overnight

Anonymous said...

4, finasteride price - generic propecia http://www.propeciasaleonline.net/, [url=http://www.propeciasaleonline.net/]finasteride cost [/url]

Anonymous said...

tramadol overnight shipping tramadol package insert - buy tramadol online overnight fedex

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol 083 - tramadol (ultram) shelf life

Anonymous said...

http://www.integrativeonc.org/adminsio/buyklonopinonline/#9183 klonopin dosage pediatric - what's maximum dosage klonopin

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#28875 buy tramadol online with paypal - tramadol for dogs effects

Anonymous said...

learn how to buy tramdadol tramadol generic for ultram - buy tramadol no prescription overnight

Anonymous said...

all, Help With Assignment - http://www.onlinewritinghelp101.com/#help-with-assignment, [url=http://www.onlinewritinghelp101.com/#assignments-online]Help With Assignment[/url]

Anonymous said...

http://www.integrativeonc.org/adminsio/buyklonopinonline/#buy buy generic clonazepam - buy clonazepam no prescription

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg carisoprodol vs metaxalone - carisoprodol long term use

Anonymous said...

ooo! [url=http://www.carisoprodolgenericsale.net/] Cheap Soma [/url] buy carisoprodol online no prescription - buy soma online without prescription http://www.carisoprodolgenericsale.net/ [url=http://www.essay2write.com/] College Essay Help [/url] essay writing online - college essay writing http://www.essay2write.com/ [url=http://www.essay2write.com/]college essay help [/url] creative essay writing - expository essay writing http://www.essay2write.com/ [url=http://www.carisoprodolgenericsale.net/] Cheap Soma [/url] soma medication - carisoprodol no prescription http://www.carisoprodolgenericsale.net/